Generalforsamling 2016

Den afgående formand, Helle Degn Petersens, beretning.


Beretning RUI 2015.

Så er det igen generalforsamlingstid. Endnu et år er gået. Jeg har kigget tilbage på de aktiviteter som RUI har haft gang

i siden sidste generalforsamling. Vi startede efter sidste generalforsamling med at afholde nogle sportsdage. Det var en beslutning vi i bestyrelsen tog, efter vores jubilæum i 2014, hvor opbakningen til vores sportsuge havde været god.

Det skulle dog vise sig, at opbakningen i 2015 ikke blev ligeså god som vi håbede på. Vi havde fået sammensat et godt og varieret program, synes vi selv. Men besøgstallet svigtede. Og vi havde nu heller ikke lige det bedste vejr. Vi spillede i i hvert fald hockey på beton banen her udenfor. Og det mindede vel mest af alt om noget vandhockey. Lidt ærgerligt med den manglende opbakning. Så kom vi til vores træner grill aften. En aften med godt vejr og højt humør. Og god opbakning. Så blev det ferietid. Og vi har de sidste par år budt ind med en aktivitet til Aabenraa Kommunes Aktiv Ferie. Det er et tilbud til alle skolesøgende børn i Aabenraa kommune. Vi havde planer om et Mini Triatlon For Sjov igen. Men tilmeldingen svigtede også her. Så vi besluttede os for at ikke at gennemføre det. Det var ærgerligt, da jeg synes det er en god måde at få Ravsted på Aabenraa Kommunes kort,

da der de tidligere år har været børn fra andre stede end Ravsted og har set hvad vi i Ravsted kan byde på.


Så skulle vi også i 2015 forhandle nye sponsorkontrakter hjem. Det er altid et spændende arbejde at gå i gang med. For hvad

blive resultatet på bundlinjen. Jeg véd jo, at nogen hopper fra og spørgsmålet er jo altid om der er nogen nye der kommer til. Og ja. Vi mistede nogen. Men der kom sandelig også nye til. Vi fik forhandlet 16 kontrakter i hus og det beløb sig til 23.500,- årligt hvert år i en periode over 3 år. Så det må siges at være et flot resultat. Det sikre at RUI får en god kapital indsprøjtning.


Traktortræk. Ja, det måtte vi desværre aflyse. Det var absolut ikke nogen nem beslutning. Men der var kun tilmeldt under 20 traktorer og for at minimere udgifter og bevare troværdighed overfor publikum, besluttede vi at aflyse. Det lykkes os faktisk at komme ”ud af” traktortrækket med udgifter kun til de annoncer, der have været i aviserne. De øvrige udgifter fik vi annulleret.


Som RUI har vi arrangeret Åben Skole i Børneuniverset. En dag, hvor der bliver lavet gymnastik og spillet fodbold. Dette er en god anledning til at profilere overfor elever og forældre, hvad RUI blandt andet kan tilbyde. Det er en god dag med smil og glade børn.


Vi har arbejdet med vores hjemmeside og fået ryttet op på den og fået den gjort nemmere at gå til. Synes vi da selv. Tak til dig

Annemette for det arbejde. Det er vigtigt i disse tider også at kunne profilere sig elektronisk.


Lige inden årsskiftet ansøgte vi Løgumkloster Sparekasses Fond om penge til en trampolin. Og vi fik sørme det vi søgte om.

15.500,-. dejligt. Så nu står der en fin og ny springtrampolin (tror jeg den hedder) henne i Børneuniverset.


Så nåede vi til årsskiftet og her arrangerede vi nytårsløb. Det er blevet en god tradition, synes jeg. Her møder både byens folk og

løbeglade folk fra andre byer op. Efter løbeturen eller gåturen var der suppe i klubhuset. Meget hyggeligt synes jeg.


RUI arrangerer jo byens fastelavnsfest. Også en god tradition at holde i hævd synes jeg. Der var omkring ca 40 børn og ligeså mange voksne.


Jeg vil som formand takke ALLE trænere i RUI. I giver en stor del af sognets borger tilbud om at kunne dyrke idræt. I lægger mange timer med planlægning og mange timer på banen eller i gymnastiksalen.                 

Jeg vil takke den siddende bestyrelse for et rigtigt godt samarbejde i 2015. Vi har desværre måtte aflyse nogen arrangementer.

Men det har ikke taget modet fra os.


Conny. Du har valgt at trække dig ud af bestyrelsen. Du kom ind i 2012 og du har med sikke hånd været vores trofaste sekretær. Du har haft styr på tingene. Jeg véd, du har haft MANGE sjove samtaler op til traktortrækket og blevet MEGET klog på hvad de forskellige traktorrer hedder. Og så har du efterfølgende på din humoristiske måde videregivet det på bestyrelsesmøderne. Conny. 1000 tak for din indsats.

Og Ulla. Du har også valgt at stoppe i bestyrelsen. Du har siddet i bestyrelsen i to perioder, Først fra 1994 – 1998. Og så igen fra

2002 og til nu. Altså sammenlagt 18 år. Da RUI i foråret endelig besluttede at trække sig fra holdsamarbejdet BBI/Saxburg/RUI/JRO havde vi jo ikke længere håndbold i RUI. Så var der jo ingen håndboldafdeling at være formand for. Men du tilbød, at du gerne ville blive i bestyrelsen. Du tog herefter ansvaret for løbeklubben og var med i planlægningen af traktortræk. Du har været et godt og stabilt bestyrelsesmedlem. Så Ulla. Tak for de sammenlagte 18 år i bestyrelsen.


Jeg vil slutte bestyrelsens beretning med at sige TAK for et godt 2015 og håber, at 2016 må blive et godt år for RUI.


Ravsted Ungdoms- og Idrætsforenings vandrepokal


Helle Degn Petersen modtog Ravsted Ungdoms- og Idrætsforenings vandrepokal, med ordene:


Du har været formand i10 år. Det er jo fint i forhold til mange andre formænd men ikke i forhold til Heise Fiskemand. Jeg tror måske han nåede 60 år?

Du har startet din beretning i mange år med: ”Hmm ja hvor bliver tiden af???? Jeg forstår ikke helt, at det er et år siden, jeg aflagde sidste beretning. Men det er nu altså fakta”.

Vi kan så sige hvor er de sidste 10 år blevet af? Svar: Tiden går godt og hurtigt i godt selskab.

Helle du har været en god formand for RUI.

Du er pligtopfyldende, opgaver skal helst gøres 100%. Du kan ikke sige nej. Har der været problemer er du altid gået forrest og kommet med løsningsforslag.

Du har haft en stor opgave i at indhente sponsorkontrakter. Og har søgt andre sponsorater.


En af dine foretrukne bemærkninger er  “Den havde jeg ikke lige set komme”!

Den kunne vi måske bruge i forbindelse med traktortræk. Du var en af tovholderne men det endte jo desværre med at det blev aflyst og det havde vi ikke set komme…


Du har været lyttende og imødekommende. Det er dig der har skrevet dagsorden til hver møde og du har indhentet børneattester.


Vi i bestyrelsen ja hele Ravsted sogn, vil gerne sige dig stor tak for de 10 år du har været formand. Du fortjener helt bestemt denne nye og flotte pokal.Jan Schrøders mindepokal


Ravsted ungdoms- og Idrætsforening, har i år besluttet at Jan Schrøders mindepokal skal gå til Mandehørm.

Det er fordi der har været et fantastisk godt humør på holdet i år. Der har også været flere forskellige trænere på holdet i løbet af sæsonen, det er vi også glade for, det viser interesse og engagement, i den ellers så travle hverdag alle mænd i Ravsted har. I er klar til udfordringer og fyldt med ideer. I har prøvet crossgym, brugt vores nye hockey sæt flittigt, når der kun kom 4 spillede i badminton – dejligt. Her inden vinterferien spillede i hockey hvor i sad på de små motorikcykler. I klukkede af grin og havde det sjovt.  I annoncen tilbage i september skrev vi: Mange mænd har ønsket et herrehold, så nu håber vi at i møder op. Det har i gjort og derfor fortjener i pokalen i år.


Tilstede ved overrækkelsen var:

Bjarne Kling. Torben Eschelsen. Jan Nissen. Ken Heinsen.


Ravsted Ungdoms- og Idrætsforening - Ravsted Hovedgade 58, 6372 Bylderup-Bov - Tlf. 25 77 71 50